Londonas policija uzsākusi izmeklēšanu par dzīvojamās ēkas ugunsgrēka iemesliem

© AFP 2023 / Tolga AKMENСгоревший многоэтажный дом в Лондоне
Сгоревший многоэтажный дом в Лондоне - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ugunsgrēks 24 stāvus augstajā dzīvojamajā mājā Londonas rietumos notika naktī uz trešdienu. Bojā gāja vismaz 17 cilvēki, 79 cietušie atrodas slimnīcā, 17 no tiem kritiskā stāvoklī.

RĪGA, 16. jūnijs – Sputnik. Londonas policija veic izmeklēšanu sakarā ar ugunsgrēku dzīvojamajā mājā britu galvaspilsētas rietumos, vēsta RIA Novosti ar atsauci uz Skotlendjarda pārstāvi Stjuartu Kandi.

Пожар в Лондоне - Sputnik Latvija
Miljardieris vāks līdzekļus Londonas ugunsgrēka upuriem

Ugunsgrēks 24 stāvus augstajā dzīvojamajā mājā Londonas rietumos notika naktī uz trešdienu. Bojā gāja vismaz 17 cilvēki, 79 cietušie atrodas slimnīcā, 17 no tiem kritiskā stāvoklī. Pēc ugunsdzēsēju ziņojuma, šajā ugunsgrēkā varēja ciest ap 120 ģimeņu, evakuētie iedzīvotāji īslaicīgi izmitināti tuvākajos sabiedriskajos centros, mošejās un baznīcās.

"Policija un mēs veicam kriminālizmeklēšanu un izmeklējam noteikumu pārkāpumus. Es nesaku, ka šajā gadījumā tika veikti noziegumi, bet lai to noskaidrotu, vai tā tas bija, tiek veikta izmeklēšana… Izmeklēšanu vada augsti godājami oficieri," — teica Kandi, atbildot uz žurnālistu jautājumiem.

Iepriekš veikt pēc iespējas pilnāku un ātrāku notikušā izmeklēšanu aicinājusi Lielbritānijas premjere Terēza Meja. Savukārt Londonas mērs Sadiks Hans paziņoja, ka gribētu redzēt pirmos izmeklēšanas rezultātus jau līdz vasaras beigām.

Pēc ārkārtas dienestu paziņojumiem, ugunsgrēka seku likvidācija notikuma vietā varētu turpināties apmēram nedēļu, savukārt uzliesmojuma iemeslu meklējumi aizņems ilgāku laiku. Šobrīd zināms vien tas, ka liesmas izplatījās pa ēku ārkārtīgi ātri. Kompānija, kura 2016.gadā mājā veikusi kapitālo remontu, paziņoja, ka darbi tika veikti saskaņā ar visiem normatīviem, tostarp ugunsdrošību.

Ziņu lente
0