Netālu no Lībijas krasta nogrimis kuģis ar 110 migrantiem

© AP Photo / Santi PalaciosБеженцы ждут спасательную шлюпку в Средиземном море
Беженцы ждут спасательную шлюпку в Средиземном море - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
ANO Starptautiskās migrācijas organizācijas preses sekretārs Romā Flavio di Džakomo informēja, ka ir izglābti četri migranti.

RĪGA, 15. janvāris – Sputnik. Vidusjūrā pie Lībijas sestdien nogrima kuģis ar apmēram 110 migrantiem, no kuriem tikai četri izglābti pēc stundām ilgas meklēšanas, vēsta LETA, atsaucoties uz palīdzības organizāciju sniegto informāciju.

Мигранты ожидают регистрации в Берлине - Sputnik Latvija
Eiropieši ir neapmierināti ar situāciju migrantu jautājumā

Ir atrasti astoņi līķi, taču meklējumus 50 kilometru attālumā no Lībijas piekrastes apgrūtina slikti laikapstākļi, vēstīja Itālijas ziņu aģentūra ANSA.

ANO Starptautiskās migrācijas organizācijas (IOM) preses sekretārs Romā Flavio di Džakomo sacīja, ka ir izglābti četri migranti, bet sīkākas detaļas būs pieejamas pēc viņu nogādāšanas krastā.

Itālijā pērn pa Vidusjūru nokļuva 181 000 migrantu, informē ES pierobežu aģentūras Frontex rīcībā esošie statistikas dati. Tas ir jauns gada rekords. Lielākā daļa migrantu bija no Rietumāfrikas valstīm, sevišķi no Nigērijas, kā arī Eritrejas, Gvinejas, Kotdivuāras un Gambijas pilsoņi. Bojāgājušo un pazudušo migrantu skaits 2016. gadā pārsniedza 5 tūkstošus cilvēku.

Ziņu lente
0