Last Christmas: viņsaulē aizgājis Džordžs Maikls

© REUTERS / Tobias SchwarzDžordžs Maikls. Foto no arhīva
Džordžs Maikls. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Mediji informē, ka dziedātāja nāve ir ļoti negaidīta, taču vardarbīgas nāves versija netiek izskatīta.

RĪGA, 26. decembris — Sputnik. Leģendārais britu popmūzikas izpildītājs Džordžs Maikls miris 53 gadu vecumā, informē RIA Novosti, atsaucoties uz telekanāla BBC sniegtajām ziņām. Dziedātāja nāves iemesls vēl nav noskaidrots.

Temzas ielejas apgabala policijas ziņojumā teikts, ka mūziķis miris savās mājās Oksfordšīras grāfistē 25. decembrī pl. 13.42 pēc vietējā laika.

Jeļizaveta Gļinka. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Melnajā jūrā avarējusi lidmašīna

Ziņojumā uzsvērts, ka dziedātāja nāves iemesli nav noskaidroti, taču aizdomas nerada.

Izpildītāja menedžeris Maikls Lipmans paziņoja izdevumam Billboard, ka viņš saņēmis zvanu, no kā uzzinājis, ka Maikls atrasts guļam savā gultā. Billboard pieļauj, ka Džordžs Maikls, iespējams, miris sirds mazspējas dēļ.

Lipmans piebildis, ka mūziķa ģimene sērās apstiprina Džordža Maikla nāvi un lūdz ievērot konfidencialitāti.

Džordžs Maikls, kura īstais vārds ir Jorgs Kiriakoss Panajotu, dzimis 1963. gadā Londonā imigrantu ģimenē, kas ieradusies no Kipras. 80. gadu sākumā Maikls ar savu klasesbiedru Endrjū Ridžliju izveidoja duetu Wham! Puišiem izdevās izcīnīt slavu visā pasaulē. Ierakstu pārdošanas apjomi demonstrēja rekordus, un kolektīvs pastāvīgi ieņēma pirmās vietas nozīmīgākajās hitparādēs.

Pēc dueta iziršanas 80. gadu vidū Džordžs Maikls turpināja solista karjeru. Viņa kontā ir vairāk nekā simt miljoni pārdotu albumu un divas prēmijas Grammy. Visplašāk pazīstamo Džordža Maikla dziesmu vidū ir tādi hiti kā Careless Whisper, Faith, Freedom un, protams, Last Christmas.

Ziņu lente
0