Krievijas Federācijas padome ironiski komentē informāciju par Kremļa datorsistēmu uzlaušanu

© Sputnik / Екатерина Чеснокова / Pāriet pie mediju bankasMaskava
Maskava - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Informācija par amerikāņu "kara" hakeru iekļūšanu Kremļa vadības sistēmās izplatīta ar mērķi novērst vēlētāju uzmanību no jaunajiem skandalozajiem faktiem, kas noskaidrojušies ASV vēlēšanu kampaņas gaitā, uzskata Krievijas Federācijas padomes Starptautisko lietu komitejas vadītājs Konstantīns Kosačovs.

RĪGA, 5. novembri — Sputnik. ASV telekanāls NBC, atsaucoties uz anonīmu augsti stāvošu ASV izlūkdienesta pārstāvi un slepeniem dokumentiem, vēstījis, ka amerikāņu "kara" hakeri iekļuvuši Krievijas elektroniskajos tīklos, Kremļa komunikāciju tīklos un vadības sistēmā, informē Sputnik Igaunija.

"Amerikāņu militārie hakeri iekļuvuši KF elektroniskajā tīklā, Kremļa komunikāciju tīklos un vadības sistēmā, padarot tos pieejamus uzbrukumiem ar ASV slepenajiem kiberieročiem, ja Amerika to uzskatīs par vajadzīgu," — vēstījis kanāla informācijas avots.

Krievijas Federācijas padomes Starptautisko lietu komitejas vadītājs Konstantīns Kosačovs sociālajā tīklā Facebook pauda viedokli, ka šādas informācijas izplatīšana lielā mērā ir saistīta ar gaidāmajām ASV prezidenta vēlešanām.

"Kas attiecas uz ieceri, esmu pārliecināts, ka pašreizējie draudi ir vairāk saistīti ar vēlēšanu kampaņas virsotnēm, nevis ar ASV nacionālās drošības uzdevumu risināšanu. Trīs dienas pirms vēlēšanām skandāli satricina Ameriku līdz pamatiem un arvien dziļāk ierauj to savstarpējo kašķu purvā," — rakstīja Kosačovs savā lapā sociālajā tīklā.

"Norādes par "krievu hakeriem" ir izmisīgs mēģinājums novērst sabiedriskā viedokļa uzmanību no atklāto netīro faktu satura un likt tam sagremot pret Balto namu vērstās Kremļa sazvērestības teoriju," — viņš uzsvēra un ironiski piemetināja, ka Krievijas nacionālās drošības speciālistiem jebkurā gadījumā ir jābūt modriem — Amerika kļūst pārāk neprognozējama un bīstama.

Iepriekš telekanāls NBS zinoja, ka ASV valdība apkopo resursus, lai atvairītu draudus prezidenta vēlēšanām.

Хакер - Sputnik Latvija
Vašingtona apsūdz Krieviju centienos ietekmēt vēlēšanas "visā pasaulē"

Šī gada vasarā kļuva zināms, ka uzlauztas ASV Demokrātiskās partijas datoru sistēmas. Partijas Nacionālās komitejas vadītāja Debija Vassermane-Šulca atkāpās no amata pēc vietnes WikiLeaks publikācijām, kas liecināja par partijas aparāta skandalozo saraksti.

Demokrātiskās partijas pārstāvji un ASV prezidenta kandidāte Hilarija Klintone atklāti apgalvoja, ka šajos uzbrukumos esot līdzvainīga Krievija — valsts esot mēģinājusi ietekmēt vēlēšanu rezultātus. Nekādus faktus, kas pierādītu minētos apgalvojumus, amerikāņu varas iestādes nesniedza.

Krievijas prezidents Vladimirs Putins, komentējot apsūdzības, atgādināja, ka publicētajos materiālos nav nekā, kas skartu Maskavas intereses, un norādīja, ka histērija tiek palielināta, lai novērstu uzmanību no dokumentu satura.

ASV Demokrātiskās partijas kandidāte Hilarija Klintone. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Klintone: Putins - globālā nacionālisma dižais krusttēvs

ASV specdienesti vairākkārt ir norādījuši, ka Krievija atbalsta republikāņa Donalda Trampa kandidatūru. Krievijas prezidents Vladimirs Putins vēlāk informēja, ka tamlīdzīgi apgalvojumi ir politiskās cīņas metode un centieni iespaidot sabiedrisko viedokli. Viņš piebilda, ka Maskava strādās ar jebkuru ASV prezidentu, ko ievēlēs amerikāņu tauta.

WikiLeaks dibinātājs Džulians Asanžs vakar intervijā telekanālam RT noliedza iespēju, ka Krievija būtu saistīta ar Klintones vēlēšanu kampaņas vadītāja Džona Podesta vēstuļu publikāciju. Viņš piebilda, ka Klintones štābam izdevies radīt histēriju par Krievijas vainu visās lietās.

Par vienu no svarīgākajām vēstulēm štāba publicētajā sarakstā Asanžs nosauca 2014. gada sākumā rakstīto Hilarijas Klintones vēstuli, kurā norādīts, ka ISIS saņem finansējumu no Saūda Arābijas un Kataras valdībām.

Ziņu lente
0