Viedoklis

Pret lielgabalu ar žagaru

© Sputnik / Ю. Кравчук / Pāriet pie mediju bankaspusmuca ar žagariem
pusmuca ar žagariem - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Nākotnē tautu un politiķus gaida tikai ciešanas, atlicis tikai izprast, kurš pelnījis pērienu, un kurš – uzreiz nošaušanu.

Pēdējā laikā politikā un sabiedrībā parādījušās kaut kādas sadomazohiskas tendences.

Austrumeiropas vieskoncertu ietvaros pie mums ieradās ASV senatori ar Makeinu priekšgalā un deva Latvijas tautai tādu padomu: "Pret Krievijas vērsto ekonomisko sankciju dēļ jums būs sāpīgi. Bet, ticiet mums, tas ir to vērts". Redzams, zinoši cilvēki, kas saprot brīdī, kad sāpes pāriet uz baudu.

"Kas tad mums? Mums patīk," —visas tautas vārdā lišķīgi attrauca valsts pirmās amatpersonas.

Automašīnas priekšējais panelis. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Nelikumības autoservisos un auto tirdzniecībā valstij rada lielus zaudējumus

Šonedēļ tika publicēti kādas asinskārīgas aptaujas rezultāti. Tautu iztaujāja, kurs no politiķiem nopelnījis Ziemassvētku vecīša žagarus. Šajā sakarā atcerējos veco anekdoti: " Lācis, vilks un lapsa spēlē kārtis. Lācis dala kārtis un saka: "Kurš blēdīsies, dabūs pa savu rudo purnu!"

Nu jūs jau sapratāt, ka žagarus būtu pelnījusi Solvita Āboltiņa un mūsu izglītības un zinātnes ministrs Kārlis Šadurskis. Viņu piemērs — mācība citiem!

Protams, sievietes žēl. Taču iespējams, tāda publiska eksekūcija kļūtu viņai par labu reklāmu un ļautu "Vienotībai" pacelt reitingus līdz vēlamajiem 10%. Taču izrādījās, ka profilaktisko pērienu viņa pelnījusi, jo pati savulaik aicināja sarīkot eksekūciju pusei Latvijas iedzīvotāju.

Kā zināms, nesen Saeimas deputāte Solvita Āboltiņa vērsusies Ētikas komisijā ar aicinājumu izvērtēt deputāta Andreja Elksniņa izteicienus debatēs jautājumā par finanšu un labklājības ministru demisiju.

"Šādos brīžos man ir žēl, ka mēs, piemēram, neesam Ķīnā. Paņemtu profilakses pēc pāris nostādītu pie sienas, un mēs sāktu būvēt ceļus, sāktu būvēt rūpnīcas, un viss būtu pilnīgākā kārtībā. Mums būtu izaugsme," — viņš teicis. Āboltiņa šai sakarā lūgusi izvērtēt, kā Elksniņam ir ar ētiku.

Finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Finanšu ministre atzīst, ka šogad paveikto sabojāja "deputātu kvotas" un izmaiņas mikrouzņēmumu regulējumā

Izklausās neticami, taču, kā izrādās, pašai Āboltiņai ir līdzīgs grēciņš. Viņai atgādināja, ka 2012. gadā viņa devusi radikālu recepti cīņai ar ēnu ekonomiku. Nošaut tos, kuri nemaksā nodokļus.

"Es to [nodokļu nemaksāšanu] salīdzinātu ar kara laika situāciju, diemžēl. Kara laikā marodierus [nodokļu nemaksātājus] nošāva bez tiesas un izmeklēšanas."

Šeit ir tā pati siena, tikai profilā. Tomēr Elksniņš aicina likvidēt tikai dažus cilvēkus — ierēdņus (nez, vai tā ir domāta kā vienreizēja akcija vai jāveic reizi nedēļā, lai būtu efekts), bet Āboltiņa — pusi Latvijas iedzīvotāju, kas, protams, neveicinās demogrāfiskās situācijas uzlabošanu un nodokļu iekasēšanu valstī. Tomēr redzams, ka bijušā Saeimas priekšsēdētāja domā globālāk.

Bet jūs te — ar saviem žagariem.

Ziņu lente
0