Sākas 2017. gada Andreja Steņina fotokonkurss

© Sputnik / Pāriet pie mediju bankasФотокорреспондент Андрей Стенин
Фотокорреспондент Андрей Стенин - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Jaunie fotogrāfi no visas pasaules var pastāstīt par sevi, demonstrējot darbus profesionālai žūrijai un plašam skatītāju lokam.

RĪGA, 22. decembris — Sputnik. Starptautiskās informācijas aģentūras "Rossija segodņa" speciālā fotokorespondenta Andreja Steņina dzimšanas dienā organizatori sākuši darbu pieņemšanu starptautiskajam fotokonkursam. Pieteikumu dalībai iespējams iesniegt konkursa portālā stenincontest.ru. Konkursā var piedalīties fotoreportieri vecumā no 18 līdz 34 gadiem.

Vērienīga iecere

Konkursu organizē starptautiskā informācijas aģentūra "Rossija segodņa" Krievijas Federācijas UNESCO lietu komisijas paspārnē. Tas ir vienīgais starptautiskais fotožurnālistikas konkurss Krievijā, kas atklāj jaunus talantus un atbalsta jaunos profesionāļus.

2017. gadā par balvām nāksies cīnīties četrās nominācijās: "Galvenās ziņas", "Sports", "Mana planēta" un "Portrets. Mūsu laika varonis". Pieteikties konkursam iespējams līdz 2017. gada 22. martam. Konkursa balvu fonds: 50, 35 un 25 tūkstoši rubļu par pirmo, otro un trešo vietu katrā nominācijā; 500 tūkstošus saņems Grand Prix ieguvējs. Jaunajiem fotožurnālistiem ļoti svarīga ir arī iespēja demonstrēt savus darbus Krievijā un citās valstīs.

"Steņina vārdā nosauktais starptautiskais konkurss dāvā jaunajiem fotoreportieriem no visas pasaules iespēju paziņot par sevi, novērtēt savus spēkus un saprast, kas visvairāk viņus satrauc viņu profesijā, pēc kā patiešām ir vērts tiekties," – pastāstīja starptautiskās informācijas aģentūras "Rossija segodņa" apvienotās fotoinformācijas direkcijas vadītājs Aleksandrs Štols.

Viņš atzīmēja, ka konkurss, kura žūriju veidos pasaules vadošie fotogrāfi un fotoeksperti, ne tikai atklāj jaunus talantus, bet arī dāvā iespēju auditorijai visā pasaule aplūkot viņu darbus.

2016. gadā konkursā piedalījās 6 tūkstoši darbu no 71 pasaules valsts. Uzvarētāju darbi tika izstādīti festivālos un izstādēs Maskavā, Stambulā, Keiptaunā, Šanhajā, Pekinā, Kairā, Berlīnē, Romā, Mariborā un Ļubļanā.

Konkursa Grand Prix saņēma itāļu fotogrāfs Danilo Garsija Di Meo, kurš demonstrēja fotogrāfiju sēriju par paralizēto meiteni Letīciju. Fotostāsts iekaroja žūriju, un galu galā tā varone devās savā pirmajā starptautiskajā ceļojumā – uz Krieviju, kur ieguva iespēju pastāstīt par sevi un iedvesmot daudzus, kuru dzīve līdzinās viņējai.

Jauniešu atbalsts

Starptautiskās informācijas aģentūras "Rossija segodņa" Krievijas Federācijas UNESCO lietu komisijas paspārnē organizētais konkurss norit ar mērķi atbalstīt jaunos fotogrāfus un piesaistīt sabiedrības uzmanību mūsdienu fotožurnālistikas uzdevumiem. Tā ir platforma jaunajiem fotogrāfiem – talantīgiem, jūtīgiem un atklātiem cilvēkiem, kuri pievērš mūsu uzmanību cilvēkiem un notikumiem līdzās.

2016. gadā konkurss notika ar lielāko Krievijas un starptautisko mediju, informācijas aģentūru un fotosabiedrību atbalstu. Konkursa galvenie informatīvie partneri: Krievijas valsts telekanāls "Rossija Kuļtura", informatīvais ziņu portāls KP.ru, informācijas portāls ŽurDom un portāls Russian Photo.

Город с великим прошлым и тихим настоящим, 3 место в номинации Моя страна (серии) - Sputnik Latvija
Gada labākie foto: Andreja Steņina vārdā nosauktā konkursa uzvarētāji

Par starptautiskajiem informācijas konkursa atbalstītājiem kļuvuši: ziņu aģentūra Askanews, ziņu aģentūra EFE, aģentūra ANTARA FOTO, mediju holdings Independent Media, ziņu aģentūra Notimex, televīzijas kanāls un portāls RT, The Royal Photographic Society, Shanghai United Media Group (SUMG), informācijas aģentūra Xinhua.

Nozaru informācijas partneru statusā konkursu atbalsta: Fotogrāfijas akadēmija, aģentūra "GeoFoto", portāls Photo-study.ru, Maskavas Žurnālistu savienība, Studentu un jaunatnes mediju savienība, informācijas portāls YOung JOurnalists un festivāli PhotoVisa un "Fotoparāde Ugličā".

Ziņu lente
0