Stīvens Sīgals kļuvis par Krievijas pilsoni

© Sputnik / Алексей Дружинин / Pāriet pie mediju bankasСтивен Сигал и Владимир Путин
Стивен Сигал и Владимир Путин - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Vakar aktieris Stīvens Sīgals saņēmis Krievijas pilsonību. Atbilstošo dekrētu parakstījis Krievijas prezidents Vladimirs Putins.

RĪGA, 4. novembris — Sputnik. Amerikāņu aktieris un producents Stīvens Sīgals saņēmis Krievijas pilsonību. Krievijas prezidenta Vladimira Putina parakstītais dekrēts par amerikāņu aktiera un producenta Stīvena Sīgala uzņemšanu Krievijas pilsonībā publicēts Kremļa vietnē.

"Uzņemt Krievijas Federācijas pilsonībā Stīvenu Frederiku Sīgalu, dzim. 1952. gada 10. aprīlī Amerikas Savienotajās valstīs," – teikts dokumentā.

Американский актер, кинопродюсер и сценарист, мастер боевых искусств и музыкант Стивен Сигал. - Sputnik Latvija
Stīvens Sīgals: pie apvāršņa Krievijas pilsonība – tas ir iespējams

Iepriekš Sīgals, apmeklējot Dienvidu Sahalinsku starptautiskā kinofestivāla "Pasaules mala" pasākumu ietvaros, pavēstījis žurnālistiem, ka viņam ļoti patīk Krievija, Sahalīnā viņš saskata teicamu potenciālu uzņēmējdarbībai un nākotnē, iespējams, lūgs Krievijas pilsonību. Sīgala vectētiņš un vecmāmiņa ir dzimuši Krievijā – no Sanktpēterburgas uz dzīvi ASV viņi pārcēlās XX gs. sākumā.

Sīgals nav pirmais pazīstamais ārvalstu aktieris, kas saņēmis Krievijas pasi. 2013. gadā franču aktieris Žerārs Depardjē, ko neapmierināja nodokļu slogs viņa dzimtenē, tika uzņemts Krievijas pilsonībā. Dāvanā no Čečenijas vadītāja Ramzana Kadirova viņš saņēma dzīvokli Groznijā.

Ziņu lente
0