Kremlī apkopoti secinājumi par Obamas prezidentūras periodu

© Sputnik / Владимир Сергеев / Pāriet pie mediju bankasKrievija, Kremlis. Foto no arhīva
Krievija, Kremlis. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Baraka Obamas prezidentūras otrais termiņš kļuvis par "ārkārtējas un ilgstošas Maskavas un Vašingtonas attiecību degradācijas" periodu, paziņojis Krievijas prezidenta preses sekretārs Dmitrijs Peskovs.

RĪGA, 11. janvāris — Sputnik. Krievija nožēlo, ka Baraka Obamas prezidentūras otrais termiņš kļuvis par ārkārtējas un ilgstošas Maskavas un Vašingtonas attiecību degradācijas periodu, žurnālistiem paziņoja Krievijas prezidenta preses sekretārs Dmitrijs Peskovs.

"Šajā gadījumā Obamas prezidentūras rezultāti ir ASV iekšējā lieta, mēs negribētu tajā iejaukties. Mēs tikai vēlamies izteikt visdziļāko nožēlu sakarā ar to, ka diemžēl tieši otrais Obamas kunga prezidentūras termiņš kļuvis par ārkārtēju un ilgstošu mūsu divpusējo attiecību degradācijas periodu," — Peskova teikto citē RIA Novosti.

"Mēs esam pārliecināti, ka tas neatbilst ne mūsu, ne arī Vašingtonas interesēm. Un mēs nožēlojam, ka tā ir noticis. Tomēr mēs joprojām ceram, ka tā vai citādi perspektīvā izdosies izveidot pozitīvu trajektoriju mūsu attiecībās ar Ameriku," — sacīja KF prezidenta pārstāvis.

Krievijas prezidenta preses sekretārs Dmitrijs Peskovs. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Peskova komentāri par Kremļa rīcībā esošu kompromātu par Trampu

Vienlaikus viņš uzsvēra, ka Maskava ir gatava dialogam ar Vašingtonu jautājumā par attiecību normalizāciju pat sankciju apstākļos.

Kā norāda Peskovs, abu valstu attiecības atrodas "zemākajā punktā", tāpēc pastāv dažādi to normalizācijas formāti.

"Neapšaubāmi, sankcijas ir elements, kas ārkārtīgi negatīvi ietekmē abpusējās attiecībās, taču pat sankciju režīma apstākļos Maskava priecātos par jebkuru dialoga iespēju un būtu tam gatava," — teica Peskovs.

"Kaunpilnas darbības"

9. janvārī ASV Finanšu ministrija, pamatojoties uz "Magņitska aktu", ieviesa sankcijas pret pieciem Krievijas pilsoņiem, ieskaitot Krievijas Federācijas Izmeklēšanas komitejas priekšsēdētāju Aleksandru Bastrikinu. Saskaņā ar ministrijas publicēto preses relīzi, sankciju sarakstā iekļauti arī Andrejs Lugovojs, Dmitrijs Kovtuns, Staņislavs Gordijevskis un Genādijs Plaksins.

Savukārt Krievijas ĀM paziņoja, ka Maskava uzskata aizejošās ASV administrācijas darbības par kaunpilnām, jo atlikušajās 10 dienās tā cenšas maksimāli pasliktināt attiecības ar KF, paziņojis Krievijas ārlietu ministra vietnieks Sergejs Rjabkovs.

"Nepilnu trīs nedēļu laikā vērojams jau ceturtais aizejošās ASV valdības naidīgais izlēciens, kas 9. janvārī atkal paplašinājusi sankcijas pret Krieviju. To pat varētu nekomentēt —Vašingtonas darbinieku "sankciju mānija" ir visiem redzama. Tomēr dažus vārdus, iespējams, būtu vērts teikt. Pēdējos gados Baraka Obamas administrācija ir izmēģinājusi dažādas metodes mēģinājumos mums kaitēt. Pēdējā laikā tās sliktajām manierēm un atklātajai rusofobijai pievienojies arī aizkaitinājums par demokrātu kandidātes sakāvi vēlēšanās un tieksme meklēt vainīgos jebkur, tikai ne pie sevis," — teica Rjabkovs.

"Baltais nams demonstrē necienīgu atriebību, cenšoties mums uzbrukt, lai gan apzinās šo pūļu bezjēdzīgumu. Skaidrs, ka atlikušās savas pastāvēšanas desmit dienās Obamas administrācija var daudz ko sastrādāt, tostarp arī ar mērķi maksimāli apgrūtināt turpmāko darbu viņu pēcnācējiem. Tāda uzvedība ir apkaunojoša," — piebilda Rjabkovs.

Ziņu lente
0