Peskova komentāri par Kremļa rīcībā esošu kompromātu par Trampu

© Sputnik / Сергей Гунеев / Pāriet pie mediju bankasKrievijas prezidenta preses sekretārs Dmitrijs Peskovs. Foto no arhīva
Krievijas prezidenta preses sekretārs Dmitrijs Peskovs. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Kremlī CNN ziņojumu par to, ka Krievijas rīcībā esot kaut kāda Trampu kompromitējoša informācija, sauc par kārtējo "pīli" un raganu medību turpinājumu.

RĪGA, 11. janvāris - Sputnik. Kremlis trešdien paziņojis, ka informācijas parādīšanās par Krievijas specdienestu rīcībā esošiem jaunievēlēto ASV prezidentu Donaldu Trampu kompromitējošiem dokumentiem ir mēģinājums kaitēt abu valstu attiecībām, kā arī falsifikācija, kas vērsta uz raganu medību turpināšanu, ziņo aģentūra LETA.

"Tas ir acīmredzams mēģinājums kaitēt mūsu divpusējām attiecībām. Tādu "pīļu" fabricēšana, iepriekšējā ziņojuma atklātās daļas un šīs "pīles" kvalitāte ir salīdzināma, tāda lubene. Neapšaubāmi, ar noteiktu humoru uz to arī jāreaģē, lai gan ir arī skumjā puse," - žurnālistiem pavēstīja Krievijas prezidenta Vladimira Putina preses sekretārs Dmitrijs Peskovs.

Sputnik - Sputnik Latvija
ASV izlūkdienesti daļu ziņojuma par "Krievijas iejaukšanos" veltījuši RT un Sputnik
"Patiešām ir tādi, kas izplata šādu histēriju, kas lien no ādas ārā, lai atbalstītu šo "raganu medību" stāvokli. Starp citu, jaunievēlētais prezidents Tramps tā arī raksturoja šo kārtējo falsificējumu - kā "raganu medību" turpinājumu," - piebilda Peskovs.

Putina preses sekretārs sacīja, ka "šīs histēriskās situācijas turpināšana vajadzīga, lai piespiedu kārtā atstātu [ASV un Krievijas] attiecības degradācijas gultnē, neļautu kādam aizdomāties, cik tas atbilst abu valstu, starptautiskās sabiedrības interesēm, un ko varētu darīt, lai no totālās konfrontācijas pārietu pie konstruktīvisma".

"Tā ir pilnīga falsifikācija, un šo dokumentu kvalitāte runā pati par sevi," - piebilda Peskovs.

Telekanāls CNN otrdien ziņoja, ka Tramps pagājušonedēļ tika iepazīstināts ar slepeniem dokumentiem, kuros minēti Krievijas izlūku apgalvojumi, ka viņiem esot kompromitējoša informācija par Trampu.

Šie apgalvojumi, ar kuriem tika iepazīstināts arī ASV prezidents Baraks Obama, bija ietverti izlūkdienestu ziņojumā par Krievijas iejaukšanos ASV prezidenta vēlēšanās.

Izlūkdienestu vadītāji iepazīstināja Trampu ar šo informāciju, lai viņš apzinātos, ka Krievijas apgalvojumi cirkulē starp izlūkošanas aģentūrām, ASV Kongresa locekļiem un citām augstām ASV amatpersonām, piebilda CNN.

Tramps otrdienas vakarā Twitter tīklā ierakstīja "NEĪSTAS ZIŅAS - TOTĀLAS POLITISKAS RAGANU MEDĪBAS!".

FAKE NEWS - A TOTAL POLITICAL WITCH HUNT!

Ziņu lente
0