Tikai bizness, nekā personīga

© Artis PupinsLatvijas Televīzija uzsver, ka to ar RD saista tikai komercattiecības.
Latvijas Televīzija uzsver, ka to ar RD saista tikai komercattiecības. - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas Televīzija uzsver, ka to ar RD saista tikai komercattiecības.

Rīga, 17. janvāris — Sputnik. Latvijas Televīzija (LTV) uzsver, ka ar Rīgas domi ir saistīta tikai komercattiecību veidā, vēsta aģentūra LETA.

LTV komunikācijas direktore Dace Jansone atzina, ka LTV pagājušajā gadā bija noslēgusi vairākus līgumus ar Rīgas pašvaldību, tai skaitā ar Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamentu par komercreklāmas izvietošanu televīzijas kanālu "LTV1" un "LTV7" reklāmas blokos, taču puses saista tikai komercattiecības.

"LTV vēlreiz uzsver, ka ir ne tikai sabiedriskais medijs, bet arī komersants, kurš izvieto komercreklāmu, stingri balstoties un saskaņā ar Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likumu un Reklāmas likumu," — pauda Jansone

Viņa paudusi, ka "LTV1" un "LTV7" reklāmas blokos komercpaziņojumi tika izvietoti par Latvijas Mākslas muzeja pasākumiem, Rīgas svētkiem, kā arī LTV1 raidījumā "Panorāma" plkst. 20:29 aizvadītajā gadā demonstrēta vizuālā reklāma — pulkstenis.

Прямой эфир на телеканале Россия - Sputnik Latvija
Latvijā joprojām aug Krievijas kanālu reitingi
Komentējot lēmumu izbeigt sadarbību ar SIA "Zebra TV" saistībā ar raidījumā izvietotu RD apmaksātu reklāmu, viņa norādīja, ka LTV apzinās savu sabiedriskā medija misiju un uzskata, ka raidījumu saturā integrētā komercinformācija, bez likumā noteiktajiem reklāmu nodalošajiem aizliktņiem, ir rupjš Plašsaziņas elektronisko līdzekļu likuma pārkāpums.

Jau vēstīts, ka LTV ir pārtraukusi demonstrēt neatkarīgā producenta SIA "Zebra TV" satiksmes drošības tematikai veltīto raidījumu "Zebra" saistībā ar Rīgas domes apmaksātu raidījumā izvietotu reklāmu, kas saskaņā ar starp LTV un "Zebra TV" noslēgta līguma nosacījumiem bija liegts.

Saskaņā ar Jansones iepriekš pausto, 11. janvārī raidījumā "Zebra" ir izvietota RD apmaksāta informācija, ko paredzējis starp Rīgas domi un "Zebra TV" noslēgts iepirkuma līgums. Līdz ar to ir pārkāpts LTV un neatkarīgo producentu "Zebra TV" šā gada 28. jūnija noslēgtais raidījuma raidtiesību licences līgums, kura ietvaros producentam nav tiesību prasīt un saņemt no fiziskām vai juridiskām personām samaksu par piedalīšanos raidījumā. Tamdēļ producents nedrīkst pieļaut raidījumā slēptās reklāmas izvietošanu.

Ziņu lente
0