Saeima vienojusies par MUN likmes grozījumiem

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
No 2017. gada 70,4% no MUN ieņēmumiem tiks novirzīti valsts sociālās apdrošināšanas obligāto iemaksu kontā. Savukārt ar 2018. gada 1. janvāri sociālajās iemaksās iecerēts novirzīt 80% no MUN ieņēmumiem.

RĪGA, 21. decembris – Sputnik. Nākamgad mikrouzņēmumu nodokļa (MUN) likme pieaugs līdz 15%, savukārt uzņēmumiem ar mazu apgrozījumu — līdz 12%, informē LETA.

To paredz vakar Saeimā galīgajā lasījumā pieņemtie grozījumi MUN likumā, kas nosaka, ka turpmāk MUN likme būs 15%, tomēr uzņēmumiem ar apgrozījumu līdz 7000 eiro gadā tiks piemērota 12% MUN likme. Šāds izņēmums darbosies tikai 2017. gadā.

Пикет малых предпринимателей против отмены налога с микропредприятий - Sputnik Latvija
Saeima vērtēs ieceri nākamgad palielināt MUN likmi līdz 15%

Likumprojektu atbalstīja 78 deputāti, tostarp "Vienotības" parlamentārieši. Iepriekš koalīcijā nebija izdevies panākt vienošanos par nodokļu politikas izmaiņām.

Vienojoties par zemāku MUN likmi mazajiem uzņēmumiem, tika daļēji atbalstīti opozīcijas politisko spēku – "Saskaņas" un "No sirds Latvijai" – ierosinājumi.

Vienlaikus deputāti šodien noraidīja "Vienotības" iesniegtos priekšlikumus, kas ļautu uzņēmumiem izvēlēties – maksāt sociālās iemaksas par visiem darbiniekiem un MUN likmi 5%, vai arī tikai MUN likmi 15%.

Top grozījumi noteikumos par kontrolpirkumiem. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Top grozījumi noteikumos par kontrolpirkumiem

Nosakot MUN likmi 15% apmērā, no 2017. gada 70,4% no MUN ieņēmumiem tiks novirzīti valsts sociālās apdrošināšanas obligāto iemaksu kontā. Savukārt ar 2018. gada 1. janvāri sociālajās iemaksās iecerēts novirzīt 80% no MUN ieņēmumiem.

Šīs izmaiņas saistītas ar ieceri pagaidām atteikties no minimālo sociālo iemaksu ieviešanas.

Pašlaik MUN likme ir 9%, bet nākamgad to bija iecerēts samazināt līdz 5%.

Kā ziņots, Saeima šodien pieņēma vēl vienu likumu, nosakot, ka MUN režīms darbosies vēl gadu pēc tam, kad spēkā stāsies jauns regulējums mazajiem uzņēmumiem. Tāpat likuma izmaiņas paredz atteikties no nozaru ierobežojuma, kurās var darboties mikrouzņēmumi.

Ziņu lente
0