Politika

KNAB pārbaudīs informāciju par kukuļa došanu Dombrovskim

© Wikipedia / Johannes JanssonLatvijas bijušais premjerministrs Valdis Dombrivskis
Latvijas bijušais premjerministrs Valdis Dombrivskis - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Spāņu žurnāls Interviu ir publicējis informāciju, saskaņā ar kuru Eiropas Komisijas viceprezidents, Latvijas bijušais premjerministrs Valdis Dombrivskis ir saņēmis kukuli – vairākus miljonus eiro par solījumu, ka Latvija atzīs Katalonijas neatkarību. KNAB ir sācis šo ziņu pārbaudi.

RĪGA, 3.februāris — RIA Novosti. Latvijas Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) trešdien ir sācis pārbaudīt informāciju par to, ka Latvijas bijušais premjerministrs, Eiropas Komisijas viceprezidents eiro un sociālā dialoga jautājumos Valdis Dombrovskis ir saņēmis kukuli vairāku miljonu eiro apmērā par atbalsta paušanu Katalonijas neatkarībai, žurnālistiem ziņoja KNAB preses sekretāre Laura Dūša.

"KNAB ir sācis šīs informācijas izvērtēšanu", — norādīja Dūša.

Spāņu žurnāls Interviu publicēja Dombrovska izteikumus 2013.gadā, kad viņš ieņēma Latvijas premjerministra posteni. Uz Katalonijas valdībai piederošās ziņu aģentūras Agencia Catalana de Noticies jautājumu par to, vai Latvija atzītu Katalonijas neatkarību, Dombrovskis atbildēja: "Teorētiski, ja process ir leģitīms, kāpēc ne?"

Žurnāls atsaucas uz politiķim tuviem avotiem un norāda, ka vienošanās par šo izteikumu un samaksu par to notikusi jau iepriekš. Pēc vairākus mēnešus ilga darba Spānijas policijas Izlūkošanas nodaļa ir secinājusi, ka tās avoti ir pietiekami uzticami, lai apgalvotu, ka summa, par kuru puses vienojušās, ir seši miljoni eiro, taču pieprasītais apjoms varētu sasniegt desmit miljonus eiro. Vienošanās tehnisko pusi esot izpildījusi Dombrovska uzticības persona – viņa padomniece Sandra Bukane.

Pats Valdis Dombrovskis komentāros radio Baltkom šo informāciju nosaucis par absurdu.

"Spāņu erotiskajā baumu žurnālā Interviu publicētie apgalvojumi ir absurdi un nepatiesi", — Dombrovskis skaidroja.

Eiropas Komisijas viceprezidents atzīmēja, ka viņam neesot ne jausmas par to, uz kāda pamata šī informācija varējusi parādīties.

Ziņu lente
0